Hyppää sisältöön
Kuva: Kokkolan kaupunki

Eteneminen

Aikataulussa
  • Ei aloitettu
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva

Kuvaus

Edistetään kestävää ruokakulttuuria KOPLA-hankkeessa määritetyillä toimenpiteillä.

Huomioidaan kestävä ruokakulttuuri ja sen vaikutukset toiminnan ja talouden suunnittelussa.

Lyhyen aikavälin tavoitteet:

Ruokahävikin mittausjärjestelmän kehittäminen

Ruokalistan uudistaminen kestävää ruokakulttuuria tukevaksi

Huomioidaan meneillään olevassa (6-9/2024) elintarvikekilpailutuksessa kestävän ruokakulttuurin kehittämisen tuomat raaka-ainemuutostarpeet.

Pitkän aikavälin tavoitteet:
Vähentää ruokapalveluiden ilmastovaikutuksia toteuttaen kaupungin strategisia ja ilmastopoliittisia tavoitteita.
Tuotetaan tietoa kaupungin ruokapalveluiden CO2-päästöistä ja niiden vähentämisen keinoista.

Vähennetään ruokahävikkiä.
Kehitetään vastuullisten ruokapalveluiden hankintaa ja ympäristötavoitteiden seurantaa. Edistetään lähellä tuotettujen raaka-aineiden hankintaa.

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä31.10.2025

    Lisätään yhteistyössä VaKan kanssa kestävää kehitystä tukevaa asiakasyhteistyötä sekä kestävää kehitystä tukevaa sisäistä ja ulkoista tiedottamista.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Toimenpidekokonaisuus

Toimenpideohjelma

Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Jutta Koivuniemi
    Jutta Koivuniemi
    Vastuualuepäällikkö
    Kaupunkitoimitilat
Tietoja päivitetty 09.01.2025