Beskrivning
Edistetään kestävää ruokakulttuuria KOPLA-hankkeessa määäritetyillä toimenpiteillä.
Huomioidaan kestävä ruokakulttuuri ja sen vaikutukset toiminnan ja talouden suunnittelussa.
Lyhyen aikavälin tavoitteet:
Ruokahävikin mittausjärjestelmän kehittäminen
Ruokalistan uudistaminen kestävää ruokakulttuuria tukevaksi
Huomioidaan meneillään olevassa (6-9/2024) elintarvikekilpailutuksessa kestävän ruokakulttuurin kehittämisen tuomat raaka-ainemuutostarpeet.
Pitkän aikavälin tavoitteet:
Vähentää ruokapalveluiden ilmastovaikutuksia toteuttaen kaupungin strategisia ja ilmastopoliittisia tavoitteita.
Tuotetaan tietoa kaupungin ruokapalveluiden CO2-päästöistä ja niiden vähentämisen keinoista.
Vähennetään ruokahävikkiä.
Kehitetään vastuullisten ruokapalveluiden hankintaa ja ympäristötavoitteiden seurantaa. Edistetään lähellä tuotettujen raaka-aineiden hankintaa.